Guide: Sådan sikrer du dit netværk – en praktisk guide til netværkssikkerhed  

 
 

I denne guide vil vi udforske praktiske skridt, du kan tage for at styrke sikkerheden i din virksomheds netværk og minimere risikoen for netværksrelaterede trusler.  

 

Trin 1: Opdater dit netværksudstyr  

Begynd med at sikre, at dit netværksudstyr, såsom routere og switches, er opdateret med de seneste sikkerhedsopdateringer.  

 

Trin 2: Segmentering af netværket  

Opdel dit netværk i segmenter for at begrænse skadevirkning ved eventuelle sikkerhedsbrud. Isolér følsomme data og enheder fra det generelle netværk, så selvom en del kompromitteres, forbliver andre områder sikre.  

  

Trin 3: Krypter netværkstrafikken  

Brug kryptering, især WPA3, til at beskytte din trådløse netværkstrafik. Dette forhindrer uautoriseret adgang og datasniffing på det trådløse netværk.  

  

Trin 4: Brug sikre VPN'er  

Implementer Virtual Private Networks (VPN) for at sikre, at data, der sendes over offentlige netværk, forbliver fortrolige og beskyttede. Sørg for at medarbejdere bruger sikre VPN-forbindelser, især når de arbejder eksternt.  

  

Trin 5: Overvåg Netværket  

Kontinuerlig overvågning af netværkstrafikken kan hjælpe med at identificere unormale aktiviteter og potentielle trusler. Brug netværksmonitoreringsværktøjer til at holde øje med trafikken og foretage analyse.  

  

Trin 6: Opmærksomhed på Phishing  

Træn dine medarbejdere i at genkende phishingforsøg. Phishingangreb er ofte indgangspunktet for netværksangreb. Vær skeptisk over for uventede e-mails eller beskeder og undlad at klikke på ukendte links.  

  

Trin 7: Nulstil standardadgangskoder  

Sørg for at alle standardadgangskoder til netværksenheder er blevet ændret. Standardadgangskoder er ofte kendte og kan udnyttes af angribere.  

  

Trin 8: Sikker adgangskontrol  

Implementer stærk adgangskontrol og begræns brugerrettigheder i netværket. Kun autoriserede personer bør have adgang til kritiske områder og ressourcer.  

 

Implementering af disse skridt vil markant forbedre sikkerheden i dit netværk og reducere risikoen for potentielle trusler. For virksomheder uden den nødvendige tekniske ekspertise kan det være en klog beslutning at alliere sig med en ekstern ekspert på området.


Jørgen SchwartzForside